ebilangan orang echara emula enim introvert, tetapi menghabikan kehidupan mereka dengan memalukan ektroveri dalam uaha yang noel ihat buat menyenangkan rakyat lain. Menjadi eorang introvert noël perlu ma

*

Kandungan:


Sebilangan setiap orang secara semula enim introvert, tetapi menghabiskan kehidupan mereka mencapai memalsukan ekstroversi batin usaha yang noël sihat untuk menyenangkan people lain. Were seorang introvert tidak perlu malu, dan milik mereka akan melakukan banyak kebaikan jika anda knows bagaimana menerima diri anda such anda sebenarnya. Sekiranya milik mereka lebih suka menjadi seseorang yang lebih terpelihara di ~ kebanyakan masa, hantarkan isyarat - linguistik dan ~ no lisan - untuk menyampaikan pilihan ini kepada setiap orang di tentang anda. Nikmati possibilities menjalani hayatnya dengan syarat their sendiri, tetapi jangan sekali-kali benefit introversi seperti alasan buat bersikap kasar.

Langkah-langkah

Kaedah 1 dari 3: Menandakan Keutamaan their

*

Tinggal bersendirian setiap kali milik mereka merasakannya.

Anda sedang menonton: Cara menjadi pendiam dan cuek

Memupuk bersekutu dan ikatan dengan rakyat lain mendesak baik untuk kesihatan emosi, tetapi menghabiskan masa dengan ourselves sendiri also - tidak ada salahnya memerlukan lebih banyak masa bersendirian daripada kebanyakan orang, selama ia menjadikan anda lebih senang dan sihat. . Apabila their perlu berinteraksi mencapai seseorang, tetapi anda noël merasakannya, aturlah fikiran their agar perbualan itu sesingkat dan dangkal mungkin.Di sekolah, jika anda noel selesa duduk di antara pelajar lain, cari dompet di tepian terpencil ataukah di belakang kelas. Bergabunglah mencapai rakan sekerja milik mereka apabila their merasakannya.

*


Jangan merasa bersuara - kesunyian apabila dari mereka lebih suka berdiam diri. dari mereka pasti dicari berbual dengan rakan dari mereka dari semasa ke semasa, tetapi jangan memaksa diri karena bercakap terlalu crowd atau bahkan were skandal hanya buat mencuba menyenangkan orang lain atau masuk usai dalam kumpulan. Diam sepanjang masa, tetapi bersikap baik dan bertimbang rasa semasa dari mereka mahu bercakap - enim orang lain akan mendapat mesej bahawa dari mereka ingin berinteraksi, tetapi mencapai syarat their sendiri. Organisasi berfikir silam anda bercakap. Nilai sama ada komen benar-benar meminta - berapa banyak kali keheningan dulu jawapan terbaik mungkin mengejutkan anda.

*


Jauhkan pendapat anda kepada aku jika anda noel mahu mendapat perhatian orang lain. Orang apa cenderung buat mengemukakan pendapat secara terbuka masser menarik perhatian malah menimbulkan kemarahan rakyat lain. Simpan pendapat anda karena saat dari mereka ingin berkongsi dengan familial dan rakan rapat. Anda could dilihat sebagai seseorang yang sangat memukau jika anda noël berkongsi perasaan dan emosi anda dengan setiap orang orang.

*


Gunakan bahasa badan buat menunjukkan bahawa anda lebih shang ditinggalkan sendirian. Semasa their berada di lobi sekolah, misalnya, sokong badan dan deviasi satu kaki anda ke dinding, dan lipat lengan milik mereka atau letakkan rumbai anda di batin poket milik mereka - postur ini menunjukkan gambaran selang jauh. Jangan terlalu banyak membuat kontak mata - sebaliknya, linimasa lantai atau apa-apa.

*

Diam dan introvert, tetapi tidak sengaja noël menyenangkan. Teruskan dan diamlah setiap kali anda merasa seperti itu, tetapi jangan berhenti bertindak balas - dan menggunakan suara yang mesra minimum - semasa seseorang bercakap mencapai anda. Noël ada alasan apa baik karena ingin menyampaikan holistik bahawa anda noël bersimpati, dan jika milik mereka ingin untuk membuat kesan, berpegang pada lukisan orang yang misteri. Bersikap acuh tak acuh dan diam noel bermaksud mempunyai tiket percuma karena memperlakukan rakyat lain seperti sampah - people berhak ditinggalkan sendirian, tetapi rakyat lain berhak diperlakukan mencapai rasa hormat dan akan minimum.

Kaedah 2 dari 3: Ikut jalan dari mereka

*

Berhenti mengabaikan keinginan milik mereka sendiri buat berusaha menggembirakan orang lain. Bersikap sopan kepada segenap orang, tetapi jangan digunakan persetujuan setiap orang lain sebagai satu-satunya panduan untuk tindakan anda. Belajarlah karena menetapkan had mengenai masa dan ketersediaan milik mereka - mencapai cara itu, setiap orang lain become mengetahui while harus meninggalkan dari mereka sendiri. Kadang-kadang, kita perlu mengatakan sesuatu sebagai "Maaf, tetapi saya tidak dapat bermanfaat anda hari ini. Saya benar-benar perlu menghabiskan masa bersendirian petang ini ”.Anda noël mempunyai hak untuk menyakiti sesiapa pun oleh tindakan anda (atau kekurangannya), tetapi anda juga tidak boleh dirasakan bersalah kerana ingin mengutamakan keinginan anda sendiri bila mungkin.

*

Tindak balas (atau tidak) yang anda fikirkan sesuai. Ikuti naluri dari mereka ketika dari mereka merasa kemudian tersenyum, bertindak dengan jijik atau tidak does apa-apa di dalam situasi tertentu. Terimalah bahawa perasaan, sikap, kata-kata atau kesunyian anda yang tulus judul sah. Sebaliknya, anda also perlu menerima reaksi orang lain terhadap tindak balas atau senyap anda. Menjadi diri sendiri lebih berbiaya daripada mengubah sikap anda untuk menerima pendapat rakyat lain, tetapi itu noël bermakna bahawa akun itu adalah jalan bebas untuk bertindak mencapai niat jahat atau noël sopan. Jangan sama sekian bertindak balas jika dari mereka merasakan bahawa reaksi milik mereka akan mencapai sengaja noël sopan - people lain mungkin masih asureactora.neti kesunyian dari mereka sebagai noël sopan, tetapi tafsiran itu luarnya kawalan anda.

*

Kenali keinginan dari mereka sendiri dan tidak peduli menjangkau pendapat setiap orang lain. Jangan bimbang tentang apa yang akan difikirkan oleh people lain ketika dari mereka ingin mengetahui what yang sebenarnya anda mahu lakukan ataukah lakukan dalam hidup - cepat atau lambat, dari mereka perlu menilai kesamaan ada postur anda noel perlu mengganggu atau menyakiti seseorang, tetapi biarkan refleksi menyertainya kemudian, ketika cantik mengenal pasti jalan yang ingin their lalui. Contohnya, fokus sebelum pada kehendak anda sendiri semasa dari mereka mengetahui keinginan untuk berhenti dari pekerjaan anda buat mencari kerjaya yang lebih berkaitan dengan keperibadian dari mereka - apabila anda dapat mengenal pasti keinginan itu menjangkau jelas, milik mereka dapat merenungkan bagaimana sikap itu become mempengaruhi people di circa anda .

*

Luangkan masa karena aktiviti apa tenang dan sunyi jika dari mereka merasa ia pantas dengan keperibadian anda. Rakan anda mungkin ingin bermain ball sepak, berenang atau bermain skate, tetapi anda just mahu tinggal dalam dengan melafalkan buku apa bagus, misalnya - membaca adalah aktiviti apa menenangkan emosi dan agitasi mental bagi kerumunan orang introvert, jadi jangan ditampilkan dengan pilihan anda. . Mengolah jurnal, menulis karangan kreatif dan making karya artian adalah aktiviti lain yang sesuai dengan kawanan orang yang dilindungi; tetapi jangan berkewajiban karena melakukan setiap orang itu just kerana milik mereka seorang introvert. Teruskan jika anda mahu bermain bola sepak atau bermain skate!

Kaedah 3 dari 3: penerimaan dan memperbaiki diri sebagai seorang

*

Mulakan dengan penerimaan siapa their sebenarnya. tidak ada apa dapat mengawal bagaimana milik mereka dilihat atau diterima oleh orang lain, tetapi their boleh memutuskan karena menerima diri dari mereka sendiri. Sekiranya their seorang yang pendiam secara semula enim yang memupuk sikap noël berminat atau noël peduli terhadap kawanan perkara dalam hidup, terimalah ini seperti sebahagian daripada keperibadian their - ketika ia noel membahayakan sesiapa pun, noël ada sebab mengapa anda noël boleh berbangga mencapai sifat kemudian itu. Daripada ingin dulu orang apa berbeza, luangkan masa untuk benar-benar belajar sekitar diri anda. Kenali dan raikan segenap sifat active keperibadian unik anda, dan cari cara untuk meningkatkan ciri-ciri apa masih requires perhatian.

*

Analisis ourselves anda tidak punya kritikan. Belajar mengenali perasaan dan reaksi milik mereka yang paling ikhlas, dan then tentukan mana yang anda mahu simpan dan apa mana yang ingin anda ubah - gunakan matlamat untuk menjadi versi diri anda yang terbaik. Jangan abaikan saya dirampas anda, tetapi jangan terlalu tangguh pada self kerana menemani itu - kenal pasti, pelajari daripadanya, berusaha untuk memperbaiki diri, tetapi jangan sekali-kali cuba dulu orang lain.

*

Dapatkan pertolongan apabila diperlukan. Orang yang introvert, terutama mereka apa lebih berdamai dan noël peduli mencapai sifatnya, dapat dilabel kemudian "suram," "terganggu," atau bahkan "berbahaya." merek hampir noël pernah adil atau benar, tetapi jangan takut buat meminta pertolongan dari profesional sekiranya dari mereka merasakan bahawa sikap anda noël bermanfaat bagi rakyat lain atau diri their sendiri. Bercakap menjangkau doktor jika anda mencari cadangan daripada profesional kesihatan mental yang baik.Ahli terapi yang baik noel akan berusaha mengubah keperibadian anda, tetapi ini adalah menggunakan teknik untuk membantu anda dulu versi apa lebih sihat dari ourselves anda apa sebenarnya.

Petua

Sekiranya seseorang meminta kepada dari mereka mengapa anda noël pernah mengatakan apa-apa, jangan ragu untuk menjawab: "Ini hanya cara saya". Namun, jika soalan akun itu mempunyai ton yang menyinggung atau menuduh, jangan takut untuk menambahkan sesuatu such "Mengapa? maafkan saya yang anda harus lakukan dengannya?"Menjadi seorang introvert tidak bermaksud noel mempunyai kawan - malah, anda could mempunyai persahabatan apa lebih intim daripada apa lain.

Lihat lainnya: Working At Pt Sumber Prima Anugrah Abadi Tangerang, Working At Pt Sumber Prima Anugrah Abadi

Amaran

Sebilangan orang menjadi menganggap their "pelik", tetapi mengingat bahawa noël ada apa dapat mengawal pendapat orang lain.