Bismillah.

Anda sedang menonton: Cara minum herbalife saat puasa

Alhamdulillah aku ni dah 7 days kite berpuasa.Paling best dalam masa 7 days turun 2kg n fat juga!yeay! Alhamdulillah..Masuk lima ni dah 4 five kami sekeluarga berpuasa mencapai Herbalife. Tq Allah..Allah bg peluang bertemu dgn Herbalife.Kenapa Herbalife? maafkan saya yang khususnya sangat puasa dengan Herbalife?Untuk menjawab soalan di atas, saya nak wat comparison before n after Ramadhan bersama Herbalife..1.Waktu SahurBefore Herbalife..Kena bangun sahur sambil mata bukak sebelah je tolong mama prepare lauk pauk. Lauk pauk ok! Maknanya kerumunan la memberi makan di times sahur. Dulu masa arwah abah ada mama memang kena sediakan lauk crowd sebab arwah abah makan nasik 2 pinggan. Mama menjadi bangun seawal kota 4 pagi. For this reason boleh bayangkan keadaan kita ketika bersahur. Lepas sahur tunggu subuh jap pastu sambung tidur balik.
*

Lebih kurang macam ni la keadaan di waktu sahur..ngantuk!
*

Ni antara lauk apa selalu ada di waktu sahur bersama air milo
After Herbalife...
Masa nak bangun still ngantuk TAPI tak haruss bangun seawal 4 pagi semata-mata nak prepare makanan sahur (kalo bgn tuk solat tahajud go la) DAN yang most best ready tuk sahur just 5 usai 10 minit sahaja!
*

Aloe concentrate, tea mix, delicious shower dah jadi favourite kita sekeluarga di times sahur. Alhamdulillah arwah abah pon sempat bersahur menjangkau Herbalife. Rasa bertenaga katanye..Mama tak haruss lagi bangun mulailah semata-mata nak prepare pakan sahur. Yang most best, lepas sahur dgn semua yang di atas memamg tak rasanya ngantuk dah lepas tu. Lepas sahur selalunye terus siap2 ke masjid untuk solat subuh. Dan aku and also mama orang yang most happy sebab tak penat nak kemasan lepas sahur.2. Keadaan sepanjang hari puasa
Before Herbalife...Selalunya kalo tertidur lepas sahur serious rasanya tak sedap badan, perot rase bergelora dan most tak finest dah rasa LAPAR!!!! Pastu what lagi rasa MALAS pon datang.
*

After Herbalife...Jarang tidur lepas sahur. Sepanjang hari bertenaga, yang paling best tak rasanya lapar. Badan rase ringan je. Alhamdulillah..3. Bazaar Ramadhan
Before Herbalife...Masa ramadhan, hari-hari tak sabar nak pergi bazar. Siap dah bayangkan makanan apa nak beli. Tak sah kalo tak beli berplastik-plastik. Memang nafsu pembelian sangat ditinggikan sebab pusat lapar. Pastu most tak ideal bila dah berbuka pakan tu tak habis. Memang membazir.

Lihat lainnya: Mr And Mrs Smith Free Movie Download Mr And Mrs Smith (2004)


*

Pergi jugak bazar ramadhan..tapi selalu tak tau nak beli apa. Sebab bila meningkatkan shake times sahur jarang rasa lapar sampai waktu berbuka. Bila televisi bazar di dalam keadaan tak lapar langka nak purchas banyak. Alhamdulillah dah tak membazir lagi.