berita adalah salah satu bentuk informasi terbaru atau bisa juga informasi mengenai suatu chapter yang đang terjadi disekitar kita. News biasanya disajikan di dalam bentuk media cetak, internet, siaran, ataukah bahkan oleh mulut nanti mulut yang di sampaikan malalui orang apa satu kepada orang apa lainnya.

Anda sedang menonton: Contoh teks berita bahasa jawa

Wartawan merupakan seorang apa mempunyai tugas karena melaporkan informasi untuk dijadikan suatu berita yang ini adalah dipublikasikan melalui media tertentu.

Saat wartawan melaporkan informasi buat dijadikan suatu berita, informasi apa dilaporkan were suatu bentuk ide serta sebenarnya terkini yang telah dipilih sedemikian rupa karsa oleh pihak redaksi di dalam bagian suatu media.


partij Isi

Contoh Teks news Bahasa Jawa

Teks news adalah salah satu tipe teks apa di dalamnya berisi informasi batin bentuk news mengenai peristiwa tertentu yang disebarkan lewat media tertentu juga, entah itu media tv, radio, internet, mulut setelah mulut, ataukah media lain.

Informasi apa terdapat di ~ teks news harus bersifat fact dan nyata, namun biasanya noël semua informasi apa ada dapat dijadikan sebagai berita.

Jika di dalam bahasa jawa teks berita biasa disebut kemudian pawarta. Pengertian pawarta adalah teks berita yang disajikan di dalam bentuk bahasa jawa. Nah berkaitan dengan hal tersebut di kesempatan kali ini reactora.net dicari berbagi jadwal acara mengenai Berbagai Macam Contoh Teks berita Bahasa Jawa.

Silakan teman teman simak invisor ulasan jadwal acara tersebut dibawah ini ya. Macam – Macam Contoh Pawarta Lengkap:

Baca Juga: Tembang Macapat.


Contoh Teks Pawarta tentang Bencana alam Pohon Tumbang

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai bencana alam sanose tumbang di daera DIY. Contoh pawarta wabah alam :


Undan Lan Angin Sebabke Puluhan Wit Ambruk

Kepala posko lapangan ing balai dhusun sumberadi, kecamatan mlati, mayor Infantri Yacobus Totok Artono ngginemaken menawi dampak saking jawah angin kesebat yaiku 67 wit ambruk, 78 griya terdampak, 4 periode jaringan PLN risak, uga fasilitas umum wujud gedung PAUD uga MTS kembrukan wit.

Kedadosan kesebat kedadean ing sonten dinten menjelang dalu, mila upaya ingkang saget piyambakipun tumindakake yaiku kaliyan numindakake koleksi lapangan.

Ngantos jemuwah siyang, Totok nyabaraken menawi mboten enten narasi korban jiwa inggil kedadosan kesebat. Saleresipun, jawah angin ingkang ngakibataken wit ambruk kedadosan saben taun.Pihake pun sampun numindakake upaya antisipasi kanthi sacara rutin numindakake sosialisasi datheng dhusun-dhusun mawi numindakake pemangkasan wit ingkang dipunanggep rawan.

“Kendalane nalika saking roti isi daging enten ingkang kewratan menawi wit dipangkas. Alasanne punika sumber pamanahan ekonomi piyambake sedaya, tuladhanipun wit mlinjo ingkang dipunginakaken konjuk pamanahan keluarga,” bacute.

Sewentara punika, Manager tengah Pengendali operasinya Penanggulangan wabah (Pusdalops) BPBD DIY, Danang Samsurizal mertelakaken menawi kerusakan jawah angin ing DIY paling kathah wonten ing kabupaten sleman ingkang kedhawah ing 28 titik, kitha Yogyakarta ing 5 titik, Kabupaten bantul Ing 1 titik, Kabupaten Gunungkidul ing 4 titik, lan Kabupaten Kulonprogo 2 titik.

“Konjuk wilayah kitha Yogyakarta, kabupaten bantul, kabupaten kulonprogo uga kabupaten gunungkidul lajeng dipuntangani saking BPBD sapanggen,” pajaripun.

Miturut data sementara ingkang katampi pihake, kecatet konjuk ing kitha Yogyakarta yakni ing Gondokusuman, Jetis, uga Tegalrejo masing-masing ngalami wit ambruk uga kabel pln ingkang pedot.

Salajengipun ing Kabupaten bantul yakni ing piyungan Bantul, wit ambruk ngembruki kalih griya warga. Sewentara ing Kabupaten Gunungkidul persis e ing Playen ugi ngalami wit ambruk.

“Rnten gangsal wit, kalih ngengingi atap griya uga setunggal ngengingi kandang,” turene.Kala niki sawilangan warga gotong-royong konjuk ngevakuasi pamitan kesebat.


Contoh Pawarta sekitar Pendidikan

Berikut under ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai memaknai suatu pendidikan. Contoh pawarta pendidikan:


Memaknai Pendidikan

Makna pamulangan luwih saka proses ayunkan kawruh saka guru menyang murid. Lan proses pencaian makna pamulangan sayekti iki kudu dilakoke saka kabeh elemen, klebu nglibatke warga masyarakat.

Pelibatan sosial iki sing kuat dilakoke Kementerian pelatihan dan budaya (Kemdikbud) neng ngisor komando Anies Baswedan. Wakilan Koalisi sosial Sipil kanggo Transformasi pamulangan (KMSTP), Citra ngaji, mandang pamulangan dadi pengaktifan bareng social wae isih durung cukup. “nanging luwih jero meneh kepriye wake up dhewe nggoleki makna pendidikan kuwi dhewe.

Amarga sifate dadi pengaktifan kuwi, tembung Citra, pamulangan bisa ~ mbukak peluang masyarakat umum lan Kemdikbud lelinggihan ngrumusake pola most becik kanggo negeri iki.

Hal kuwi diamini Sekretaris gen Kemdikbud Suhardi. Miturut piyambake, tanggung jawab pamulangan dudu mung neng pundhak pamerentah nanging uga nglibatke masyarakat.

“Kabisan budget uga kewates banget. Yen awake dhewe ora ngliibatke masyarakat, mula ora mungkin nggayuh kwalitas pamulangan song luweh becik,” gamblange. Kemdikbud dhewe wis nglibatke hadirin ing jero macem – macem chapter terkait pamulangan. Neng antarane, mbukak pilihan nglaporke macem-macem pelanggaran pamulangan song dekne kabeh temoni.


Contoh Pawarta Jawa sekitar Ekonomi

Berikut under ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai bitcoin sampai gas lpg 3kg. Contoh pawarta ekonomi:

Saka Bitcoin tekan Gas Elpiji 3 Kg

Bank Indonesia (BI) dadi kompeten moneter Indonesia tegas nglarang transaksi pembayaran nggunakne bitcoin nang lima 2018. Restriksi bitcoin iki bakal diatur njero politik Bank Indonesia utawa PBI song manut untuk merencanakan bakal ditoke njero wayah cedhak.

Sontak, chapter iki nimbulke pro lan kontra, amerga wektu iki aji bitcoin another “ngedan” kanthi undhak-undhakan press 2.000 persen saka aji bitcoin neng awal tahun 2017.

Ekses utawa impact saka larangan BI dhuwur panggunan mata dhuwit digital bitcoin iki akeh disimak saka pamaca terusan ekonomi Kompas.

kabar song uga disimak yaiku masalah kelangkaan gas elpiji 3 kilogram (subsidi) utawa gas melon. Adoh-adoh dina, neng mulai 2017, Presiden Joko Widodo (Jokowi) wis ngendikakake yen penyaluran gas Elpiji 3 kilogram (subsidi) wis penyimpangan sasaran.

Info sing katampa Presiden tentu saja kuwi ngendika menawa 65 persen energi jero bentuk elpiji 3 kilogram uga dinikmati saka rumah tangga song ora prayoga nrima.

Pamburine, rega elpiji 3 kilogram subsidi utawa gas melon mundak saka rega Eceran most dhuwur HET nganti Rp 24.000 saben pipa neng sacacah daerah.

Masalah pipa gas melon song wektu iki akeh kanggo social kanggo gumantekne lenga lemah iki isih terus dadi sorotan pamiyos berita. Paling utama, jangkah pamerentah liwat Pertamina menyang ngarepe. Iki five kabar populer:

Eneng Sanksi yen nggunakne Bitcoin njero transaksi?

Bank Indonesia (BI) dadi kompeten moneter lan asetnya pembayaran ngomongke menawa mata dhuwit virtual, kerajaan bitcoin, dudu piranti pembayaran sing sah. Bank markas besar negaske, piranti pembayaran song sah neng Indonesia yaiku rupiah.

Masyarakat lan pandagang utawa merchant ugo melarang nggunakne dhuwit virtual empire bitcoin dadi piranti pembayaran. Nuli, what sanksinya nek ana transkasi neng Indonesia nggunakne mata dhuwit digital kuwi?

Masalah dhuwit Virtual, iki tembung Sri Mulyani

Dudu mendongkrak Ma lan Ma Huateng, iki wong paling sugih neng China

China dipandang nduweni cacah miliarder song terus nambah saben taune. Chapter iki sadalan karo tambah berkembange sektor teknologi neng China song nglairake konglomerat-konglomerat sukses ngembangkan buta internet.

Taun iki, CEO lan pangawak Alibaba jack Ma ora ana nang peringkat paling dhuwur partij wong paling sugih neng China, dudu uga Ma Huateng, pangawak lan CEO Tencent. Nuli, sapa song dinobatkan dadi wong paling sugih neng China? Wong sing paling sugih neng China yaiku Wang Jianlin.

Elpiji 3 Kg Langka, iki komentar Direktur Hulu Pertamina

Airbnb: Indonesia dadi bangsa sing linuwih…

Salah siji situs hotel kuwi ndeleng menawa turis wektu iki, becik domestik arepa mancanegara, membutuhkan samubarang song beda, paling utama jero bab pengalaman sajrone plesiran. Saka kacamata Airbnb adhep aktivitas dekne kabeh neng Indonesia sajrone iki, kajaba soal pemesanan panggon, turis mancanegara bereksplorasi dhewe kanthi mubeng lan memoni macem-macem wong neng panggone nginep. Poin kuwi sing diaji pihak Airbnb ora dibisa yen turis nginep neng hotel kerajaan umume.


Contoh Pawarta Bahasa Jawa kyung Bencana Alam

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai plague alam membanjiri di cianjur. Contoh pawarta plague alam:


Pawarta membanjiri 2016

Sawise kedadeane wabah alam membanjiri nang dina Rabu 13 Januari 2016 bengi nuli, sethithike ana enem terutama Keluaraga (KK) roti isi daging desa Warungkiara RT03, Sukamaju, cianjur sing rekasa ketunan product sing ora sethithik.

Sanajan ora ana korban jiwa jero mustiibah kesebut, kerugian estimasi nduwe aji Rp20 yuta luwih. Para korban saiki ngarep-arep ben cepet ana panangen prasarana panggon panguwawa lemah neng bantaran kali Cisrua song mbludak.

Miturut Esih, penyimpangan siji korban, kondisi wektu iki nggawe dheweke lan burger liyane rumangsa kuwatir bakal kedadean hal padha pas cuaca ala bali kedadean, banda lan barang duwene lan roti isi daging liya song dadi korban membanjiri entek kegawa arus amarga derese kali song banjir.pawarta-basa-jawa-banjir-2016“Omah kontrakan konotasi (45) ambruk ditempuh banjir. Tembok tangen omah buri sekitar 50 meter ambrol, lan banda duwe Iwan neng ngomah sewaan kegawa arus,” tembung pangarep RT03, Asep Muhaemin, Kamis tanggal 14 Januari nuli.

Para korban wektu iki ngarep-arep kanggo sacepete malalui bantuan, becik saka pihak Badan Penanggulangan Bencana menyiksa (BPBD), dinas Pengelolaan bersumber Daya waiting lan Pertambangan (PSDAP), utawa instansi berasosiasi liyane. Cendhake, dekne kabeh ngarep-arep ben pamerentah Kabupaten (Pemkab) cianjur cepet tanggep njero nangani bencana sak-werna iki.

Dikuwatirke yen udan deras bali mudhun, kali Cisarua bisa ngalami banjir gede meneh. Lan kanggo antisipasi bab kesebut, minimal kudu ana realisasi panangen TPT neng sadawa bantaran kali Cisarua.

“Pengene aja nganti kedadean maneh, mula kuwi cepet kudu ndang didandani. Roti isi daging ndaambake banget sacepete ana panangen TPT,” dokter Riki (30), Salsah satunggaling warga.

Jeje 46 th, korban membanjiri liyane, mengungkapke menawa nang banjir sing kedadean wingi kui, korban sing most parah yaiku omah kontarakan ne arti sing rubuh kesapu tempuhan banyu.

“Mesake kuwi sing ngontrak, banda ne kegawa banjir,” gamblang dheweke


Contoh Teks berita Bahasa Jawa kyung Kecelakaan

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai impact lalu lintas. Contoh pawarta kecelakaan :

Pawarta tabrakan Lalulintas

Polrestabes Semarang isih nyelidiki sebab saka kecelakaan maut neng dalan Sriwijaya, ngarep TBRS, dina Rabu (6/1) nuli song ngakibatake loro (2) wong mati. Nganti wingi, polisi durung bisa ~ mriksa Hanif, korban slamet kecelakaan amarga isih nglakoni perawatan neng Rumah sakit.

”Kita membutuhkan korban song slamet kanggo dijaluki katrangan start marang kedadean kecelakaan kesebut. Mengko yen wis dipriksa mungkin meruhi amergane apa,” Tembung Panit Laka LAKALANTAS Polrestabes Semarang Iptu Jumantri marang Wartawan, dina Kamis tanggal 7 januari kepengker.contoh-beirta-dalam-bahasa-jawa-tentang-kecelakaan.

Dheweke nuturake, saka sacacah saksi, kecelakaan sing newaske loro wong kesebut sadurunge mung krungu suwara impact sero. Dipikirkan loro tunggangan saka arah bedha padha mlaku kanthi banter sadurung tubrukan.

”Mbokmenawan pengendara saka arah wetan dalane mudhun lan banter, saka kulon uga banter kuwi sing ora bisa dihindari,” turene.

Salah sawong kanca korban Damar Eko Prasetyo, Hanafi burger dalan Lobak RT06, Tlogobayem, Tembalang isih ndalani perawatan neng RS Roemani lan kondisine kritis.

Hanafi ngalami tatu nang kanggonan rai ngisor tepate neng kanggonan rahang. ”Dheweke isih cemas neng RS Roemani, Hanafi kuwi sing mbonceng korban Damar Eko Prasetya,” gamblange.

Jenasah pengendara Honda Vario weiss umur circa telung puluh (30) taun, nduwe awak kurus, kulit werna sawo mateng, ngrambut cendhak kanthi nggunakne klambi putih kembang-kembang wektu iki isih neng kamar mayit RSUP dr Kariadi.

Saka pakoleh temukan ing TKP, korban ngrupakne bakul pitik potong neng market Karangayu. ”Nanging kanggo mestekne itupenggunaan arep nglakoke temukan lan panggolekan identitas amarga dheweke ora nggawa identitas arepa sim utawa STNK,” tambahe


Contoh berita Bahasa Jawa kyung Kecelakaan

Berikut dibawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai kecelakaan ing pantai Parangtritis. Contoh pawarta kecelakaan laut:

Kecelakaan Pantai

Saking dolanan banyu, ketelu korban ora eling nglangi menyang tengah nganti lewat laut. “Wektu adus dumadakan ketelu korban keseret ombak menyang kidul,” ujar brigadir jenderal Sunarto, anggotaenam SAR Polairud Polda DIY, kutipan saka laman resmi Polda DIY.

Untunge , korban cepet sanggup dievakuasi dadine ora ana korban jiwa jero kadadean iki. Brigadir Suharto ngelengeke kanggo para wisatawan pantainya supaya bisa ~ nggatekake sign lan ngutamakne kaslametan wektu nglangi.


Contoh Teks news Jawa kyung Bencana Alam membanjiri dan Longsor

Berikut di bawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa yang berisi mengenai membanjiri dan longsor. Contoh pawarta bencana alam :

Pawarta Banjir garut lan Longsor Sumedang


*

Gebug 20.00 WIB membanjiri kedadean nganti sadhuwur dhengkul banjur kyung jam 23.00 WIB membanjiri sadhuwur 1,5-2 meter. Wektu iki sakanggonan membanjiri wis surut.Berita Banjir gartut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa paling Anyar 2016

“Longsor menimbun loro unit omah. Loro wong ditemokake tewas lan diduga loro wong isih tertimbun longsor. Panggolekan korban isih dilakoke,” tuture.

Sutopo ngomongke kebutuhan mendesak wektu iki yaiku dana jaga anggo kanggo kerja pananganan darurat. Beras lan panganan dibutuhake kanggo pananganan pengungsi.

“Masyarakat diimbau kanggo terus ningkatake kewaspadan saka ancaman banjir lan longsor. Udan bakal terus ningkat nganti puncake Januari 2017 neka. La Nina, dipole setting negatif lan angete saben banyon segara neng Indonesia marakake curah udan akeh, luwih gedhe saka normale sing sanggup micu banjir lan longsor,” turene.

Terkait karo kebutuhan mendesak kanggo korban banjir, gubernur Jawa barat Ahmad Heryawan nuturke pamerentah Provinsi (Pemprov) Jabar wis ngirimake bantuan kanggo korban banjir bandang sing kedadean neng Kabupaten garut lan longsor neng Kabupaten Sumedang.

Aher nuturke bantuan saka Pemprov Jabar wis anyak dikirimake ket mau bengi.

Kondisi utama sing ditempuh membanjiri diyektekne cukup parah, song mutawatiri dheweke banjir uga nempuh fasilitas umum rumah sakit Umum daerah (RSUD) kedelapan Slamet. Pasien rumah sakit nganti wektu iki isih durung dialihake menyang fasilitas song luwih becik, kanggo sementara sakanggonan pasien dievakuupasikan neng lorong-lorong rumah sakit neng lantai loro. News Banjir garut & Longsor Sumedang Bahasa Jawa paling Anyar 2016.


Contoh Teks Pawarta Bahasa Jawa circa Masyarakat

Berikut di bawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai dana kur tahun 2017 sebesar 110 triliun apa disalurkan. Contoh pawarta social :

Dana 110 Triliun Bakal disalurke KUR lima 2017

Lembaga-lembaga kang bakal dadi penyalur kredit usaha orang (KUR) uga jatah masing-masing dereng ditentuke.

Pangunjukan enggal dipuntumindakake Kementerian koordinator Perekonomian ing akhir Januari menika. Padahal, alokasi KUR ing taun niki ageng sanget, yaiku dumugi Rp 110 triliun.

’’Konjuk kuotane, itupenggunaan ningal saking rapat kesebat badhe yok-napa,’’ tembung Deputi daerah Usaha Jasa Keuangan, Jasa Survei, uga menasihati Kementerian BUMN Gatot Trihargo ing gedung PT Bank person Indonesia Tbk (BRI), Dina Selasa (24/1). Parandosipun, Gatot memprediksi saran KUR kirang langkung mirip kados taun lajeng.

Bank BUMN panampi jatah KUR paling ageng ugi bokmenawi taksih BRI. Amergi, bank punika nggadhahi basis nasabah mikro most ageng wonten Indonesia.

’’Menawi konjuk KUR mikro, piyambakipun (BRI) nglangkungi, nanging konjuk KUR ritel pseudo sekedhik ing ngandhap (mboten sasae penyaluran KUR mikro),’’ lajengipun.

Taun lajeng, KUR BRI nyalurke dana Rp 69,4 triliun utawi 91,1 persen saking kasar penyaluran KUR pamerentah.

Mayoritas disalurke datheng sektor gramenan uga pertanian. Nasabah UMKM berkontribusi 70 persen saking kasar penyaluran KUR kesebat.

Direktur retail Banking PT Bank mandiri Tbk Tardi mengungkapkan, ing 2017, pihaknya nyagedaken jatah KUR sekitar Rp 13 triliun.

Bank mandiri nyagedaken mandat saking Menko Perekonomian Darmin nasution konjuk langkung kathah menyalurkan Dana KUR datheng sektor produktif.

’’Rp 13 triliun punika dereng ditetepke mestinipun, mboten enten watesan saleresipun, nanging dipunsurung kajengen diupayakan datheng arah produksi. Ingkang membuat diharapke 40 persen (saking total penyaluran),’’ ujar Tardi.

Taun lajeng, KUR ingkang disalurkan datheng sektor produktif dumugi Rp 13,3 triliun. Sektor produktif ingkang dipunpangangkah, antawis ipun usaha sektor pertanian, ulaman, industri pengolahan, uga industry griyan.

Konjuk nggenjot penyaluran KUR five punika, Bank live independence bakal ngathahaken nyambut damel sami kaliyan nasabah perusahaan uga commercial banking.

Nasabah-nasabah kesebat diharapke sanguh nyaranke calon panampi KUR ingkang benar saking mitra bisnise menika.


Contoh Teks Pawarta circa Bencana alam Gempa

Berikut di bawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai bencana gempa di mentawai provinsi sumatera barat. Contoh pawarta wabah alam :

Pawarta Gempa Mentawai


*

Sawise gempa 8,3 SR, ing pulau Mentawai dina Rabu (2/3) jebulna ugo kraos cekap dangu ing kitha Padang.pawarta-berita-bahasa-jawa-gempa-mentawai-2016Bahkan gempa ingkang bermula ing gebag 19.49 WIB kraos tentang setunggal menit. Nanging mboten kedadosan gempa susulan.

Salah setunggal roti isi daging Gunung Pangilun, kitha Padang, Provinsi sumatera Barat, Satyo Erindra ngginemaken menawi lampu hang ing griyanipun sempat obah. Piyambakipun sempat kuwatos shine dhawah.

“Nanging namung obah kamawon. Alhamdulillah terlihat mboten dhawah kala gempa,” turin Satyo tentu saja dipunhubungi Wartawan lewat HP. Dipunpertelakaken piyambakipun, ngantos kala niki piyambakipun taksih sanguh ngginakaken jaringan telepon uga internet.

Jaler ingkang disapa Tyo, ngira awale mboten ngelingi gempa. Amergi kala punika piyambakipun nembe mantuk nitih mobil. Awale Tyo ngira cell phone goyang, nanging kraos goyangan cekap dangu. Jebulna sampun kedadosan gempa. Terkejut gempa pancen mboten ageng.

Nanging durasine cekap dangu. Chapter punika berdurasi tentang setunggal menit. “Kula kinten pengangkutan goyang, jebulna gempa,” terangipun.

Dipunminggahaken Tyo, ngantos tentu saja niki social ing lingkungane taksih was-was mbok menawi enten gempa susulan. Nanging sakunjukan social mileh konjuk mlebet datheng griya. Piyambake sedaya ngupados konjuk mboten panik. “Nggih taksih nengga informasi. Burger kuwatos kedadosan Tsunami nanging militer usaha supados mboten panik,” terange

Baca Juga: tale Rakyat Bahasa Jawa.


Contoh Teks Pawarta kyung Kesehatan

Berikut di bawah ini adalah contoh teks pawarta bahasa jawa apa berisi mengenai memaknai aturan dirombak kesehatan karena petugas kebersihan dan tukang becak secara gratis. Contoh pawarta diberkatilah anda :

Priksa Kawarasan Tukang Becak Lan Petugas kebersihan Gratis

Kepala field Pengendalian dan Pencegahan Penyakit melayani Pendidikan, Sumitro nuturke, kanthi kemempengan priksa kebebasan iki dikarepke mungkin nuwuhake kelingan masyarakat karo pentinge njaga kawarasan lan tambah nggampangna akses kawarasan kanggo kabeh lapisan masyarakat.

“kita ngarep-arep priks liberty marang pangerja unshened uga social umum iki. Muga-muga sanggup nambahi kelingan kanggo masyarakat,” turene.

pawarta-bahasa-jawa-terkini Sumitro muwuhi, jero priksa liberty iki, pasien mbisakne ladenan kawarasan ngrupa pemeriksaan gula darah, tensi darah, mawa berkonsultasi kawarasan karo hati-hati sepesialis.

“Kabeh kuwi awake dhewe wenehna kanthi gratis,” ature.

Sawentara kuwi salah siji pasien, kukuh Wiyanto ngaku cukup kebantu dening anane priksa ping gratis iki. Dheweke ngarep-arep kemempengan mangkene bisa ~ dilakoke kanthi rutin utamane kanggo masyarakat cilik.

“Sajrone iki aku nyat kerekasan mbisakne bab gratis jero priksa, mula kanthi halaman iki aku nyat dingin kebantu. Yen sanggup sacara rutin mesti kawarasan sosial cilik kerajaan aku mungkin jamake,” turene


Kesimpulan

Dengan kita baca secara terpisah teks pawarta maka diharapkan kita mungkin mendapati berbagai macam informasi penting yang ada disekitar kita sehingga wawasan untuk kita mengenai sesuatu yang ada di dunia ini menjadi semakin bertambah luas.

Baik such itulah jadwal acara kali ini dari reactora.net mengenai Berbagai Macam Contoh Teks news Bahasa Jawa Lengkap, menyudahi mudahan artikel tersebut mungkin bermanfaat untuk membantu teman – teman semuanya.

Baca Juga: Contoh Pidato Bahasa Jawa.


Apabila ada sesuatu yang ingin di tanyakan bisa teman – teman sampaikan melalui kolom komentar yang ada di bawah item ini, mohon pesimis jika ada kesalahan kata ataukah kalimat pada artikel di atas.

Lihat lainnya: Keturunan Nabi Adam Hingga Nabi Muhammad Hingga Nabi Adam Paling Lengkap

Jangan lupa karena membaca jadwal acara menarik dll di reactora.net, terimakasih telah berkunjung karena membaca artikel mengenai teks pawarta ini.